Nieuwe rotonde Natiënlaan-Dudzelestraat

Eind maart begint de aannemer te werken aan het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Dudzelestraat (N376) in Knokke-Heist. De verkeerslichten daar maken plaats voor een nieuwe rotonde. De aanpassingswerken starten eind maart en zullen in een eerste fase ongeveer een jaar duren. De werfzone is een kilometer lang en zal de nodige verkeershinder met zich meebrengen.

Hinder ter hoogte van de werfzone

De verkeerslichten ter hoogte van de Natiënlaan (N49) en de Dudzelestraat (N376) maken plaats voor een nieuwe rotonde. Deze nieuwe rotonde zal in twee helften aangelegd worden. Eerst wordt de helft aan de zijde richting Sluis aangelegd. In die fase van de werken verandert het huidige kruispunt in een T-kruispunt van de N49 met de Dudzelestraat richting Dudzele. Het verkeer richting Sluis zal op dit kruispunt niet meer kunnen afslaan, maar moet het volgende kruispunt Natiënlaan (N49)/Sluisstraat (N376a) gebruiken. De aanpassingswerken starten in maart, het verkeer over de Natiënlaan (N49) moet er gedurende een kilometer langs twee versmalde rijstroken in beide richtingen.

kaart-item-1-werfzone-rotonde-N49

Verkeer naar Nederland

Verkeer dat vanuit Antwerpen of Gent naar Nederland wil, volgt best de N251 via Aardenbrug. Wie van Brugge naar Nederland rijdt kan de werfomleiding volgen.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen