Beweegbare brug over het Boudewijnkanaal wordt ingevaren in november 2016

item 2 brug

Tijdens twee weekends in november worden de beweegbare bruggen over het Boudewijnkanaal ingevaren en op hun plaats gezet. Tijdens deze werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten, met als gevolg extra verkeersdrukte in Dudzele.

De beweegbare brug maakt deel uit van het A11-viaduct en is een unicum in België. Nog geen enkele Belgische autosnelweg heeft een brug die omhoog kan en daardoor het snelwegverkeer verplicht om even te stoppen voor een rood licht.

De brug bestaat uit twee brughelften. De ene helft, rijrichting Brugge, wordt eerst ingevaren en aangebracht. Deze werken zijn gepland voor het weekend van 12 november. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het brugdeel over water aangevoerd met een reusachtige kraan op een drijvend ponton. Daarna starten de aansluitingswerken, die zullen duren tot zondagavond. Het tweede brugdeel zal geplaatst worden op 16 en 17 november. Als het te hard waait worden de plaatsingswerken opgeschoven naar 19 en 20 november en/of 26 en 27 novemberTijdens de plaatsingswerken wordt de Interhavenweg afgesloten vanaf zaterdagnacht tot zondagmiddag. Het verkeer volgt een omleiding via de Westkapelse Steenweg (N376).

item 2 Omleiding Interhavenweg

De beweegbare brug zal enkel opengaan om grote schepen te laten passeren. Kleine schepen kunnen zonder problemen onder de brug doorvaren. Bij het openen van de brug wordt het naderende verkeer tijdig gewaarschuwd door variabele signalisatieborden. Die borden waarschuwen de weggebruikers en geven informatie over de toegestane snelheid. Slagbomen verhinderen de doorgang.


Item-2-infographic-brug
Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen