De A11: gebouwd door mensen

De rubriek ‘Gebouwd door mensen’ brengt het verhaal van iemand met een specifieke taak op de werf. Voor deze editie is dat Bart Van Pelt, projectmanager van ENGIE Fabricom, verantwoordelijk voor de studie en de bouw van de beweegbare brug.

Het Cathemgoed: een groene buffer voor Dudzele

Bij de aanleg van de A11 hecht men veel belang aan de integratie van de snelweg in zijn omgeving, met respect voor de buurtbewoners, landbouw en natuur. Om Dudzele van de A11 en de haven van Zeebrugge af te schermen, wordt het Cathemgoed aangelegd als groene buffer. Het domein wordt een openbare groenzone. Binnenkort start een openbaar onderzoek over het ontwerpplan van het Cathemgoed.

Fasewissel heraanleg wegdek Dudzelestraat (N376)/Oostkerkestraat (N374)

Eind mei of begin juni start de tweede fase in de heraanleg van het wegdek van de Dudzelestraat (N376) en de Oostkerkestraat (N374). In deze fase zal de Oostkerkestraat afgesloten worden voor het verkeer en de Dudzelestraat deels weer opengesteld worden.

Nieuwe afrit N371 richting Brugge na paasvakantie in gebruik

Na de paasvakantie zal de nieuwe afrit van de N31 naar de N371 gebruikt kunnen worden voor wie via de N31 van Zeebrugge komt en naar Brugge/Zuienkerke gaat. De aansluiting gebeurt door middel van een lichtengeregeld kruispunt.

2016 in beeld

Niet alleen aan de beweegbare bruggen werd hard gewerkt in 2016. Op alle A11-werven zijn grote stappen gezet. Bedankt voor het begrip en de goede samenwerking dit jaar, en geniet van de feesten!

De beweegbare bruggen liggen er

In november 2016 zijn de 2 beweegbare bruggen over het Boudewijnkanaal ingevaren en op hun plaats gezet. Deze spectaculaire plaatsingswerken namen telkens twee dagen in beslag.

Ter Doeststraat opnieuw afgesloten vanaf 5 december 2016

Vanaf maandag 5 december wordt de Ter Doeststraat nogmaals afgesloten tot en met vrijdagavond 9 december 2016. Dit is nodig om een radarmast te plaatsen, die het scheepvaartverkeer op het Boudewijnkanaal zal monitoren.

Aansluitingscomplex haven gedeeltelijk in dienst vanaf november

In de week van 14 november 2016 zal het nieuwe aansluitingscomplex van de A11 met de Zeehaven van Brugge gedeeltelijk in dienst zijn. Verkeer tussen Brugge en Westkapelle verloopt niet meer via de brilrotondes maar via het aansluitingscomplex.

Nieuw kruispunt Pathoekeweg en lokale verbindingsweg in gebruik

Sinds 13 oktober 2016 is het kruispunt van de Pathoekeweg met de nieuwe verbindingsweg naar de Blankenbergse Steenweg (N371) in gebruik. Verkeer tussen de Herdersbrug en de N371 rijdt nu hierlangs en niet meer via de Stationsweg (N348).

Afwerking middenberm Blankenbergse Steenweg (N371)

Vanaf 7 november 2016 wordt er zes weeknachten gewerkt aan de middenberm van de Blankenbergse Steenweg (N371). De werken zullen telkens duren van 20u tot 6u, het verkeer in de richting van Brugge wordt omgeleid.

Beweegbare brug over het Boudewijnkanaal wordt ingevaren in november 2016

Tijdens twee weekends in november worden de beweegbare bruggen over het Boudewijnkanaal ingevaren en op hun plaats gezet. Tijdens deze werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten, met als gevolg extra verkeersdrukte in Dudzele.

De A11: gebouwd door mensen

Hoewel er bij de aanleg van de A11 vele en grote machines betrokken zijn, blijft het natuurlijk vooral mensenwerk. Deze keer praten we met Marieke Dewulf, landmeetster bij Landmetersburo Deloof. Als er wat te meten valt op of rond het A11-viaduct, moet je bij Marieke zijn.

Houten bekisting van viaduct in opbouw vat vuur

Op dinsdagochtend 30 augustus 2016 heeft een deel van de houten bekisting van het viaduct ter hoogte van Dudzele (Stationsweg) vuur gevat door een nog onbekende reden. De brandweer heeft gedurende de hele dag bluswerken uitgevoerd . Er waren geen mensen aan het werk op het moment dat de bekisting vuur vatte. 

Start laatste fase heraanleg N49, aanleg 2de helft rotonde Dudzelestraat

De werken aan de A11 vorderen vlot. Vanaf half september 2016 zullen nieuwe delen van de N49 tussen de Damse vaart en Westkapelle-dorp deels in dienst genomen worden. Hierdoor zal de verkeerssituatie in de week van 12 september grondig veranderen.

Fasewissel op nieuw aangelegde N31

Vanaf eind september 2016 rijdt het verkeer over de nieuwe helft van de N31. Op deze nieuwe weg geldt een hoogtelimiet van 5,6 meter.
[12 3 4 5  >>  

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen