Weinig zon, veel volk!

Ondanks het slechte weer kon de A11 op veel belangstelling rekenen tijdens de voorbije Open Wervendag. Zo’n 3000 bezoekers trotseerden regen en wind om een kijkje te komen nemen aan het viaduct tussen de spoorlijn en het Boudewijnkanaal.

Aan het onthaal kregen de bezoekers een brochure met een uitgestippeld parcours. Dat parcours leidde hen langs de verschillende infostanden, waar medewerkers van het A11-project met veel animo uitleg gaven. Op het einde van het traject kende iedereen de nieuwe snelweg van A tot Z, van fundering tot asfaltlaag en van faunapassage tot fietstunnel. Vooral het verschuifbaar bekistingssysteem, waarmee het brugdek van het viaduct in de hoogte wordt opgebouwd, maakte veel vragen en bewondering los.

Open Wervendag bleek dit jaar opnieuw een gezinsdag. De vele kinderen leefden zich uit op de kranen en andere machines, en namen net als hun ouders massaal deel aan de A11-quiz. Wie meedeed aan de quiz houdt deze week trouwens best zijn brievenbus in de gaten! Uit de correct ingevulde formulieren zijn 100 winnaars geloot, die krijgen allemaal een stripalbum van Suske en Wiske toegestuurd.

Ook bekend Vlaanderen kwam een kijkje nemen. Onder andere staatssecretaris Bart Tommelein, voormalig minister van openbare werken Hilde Crevits en Vlaams minister-president Geert Bourgois beklommen de trappen van het imposante viaduct, om van daaruit een blik te werpen op de andere A11-werven in de omgeving.

OWD-hoog   OWD-kinderen1

OWD-ministers   OWD-quiz

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen