Stationsweg afgesloten vanaf 27 oktober

Vanaf 27 oktober wordt de Stationsweg (N348) afgesloten tussen het kruispunt met de N31 en de brug over de spoorlijnen Brugge-Zeebrugge (‘De Rampe’). Deze afsluiting is definitief. Op deze plaats wordt immers het nieuwe aansluitingscomplex van de A11 met de N31 aangelegd.

Door het afsluiten van de Stationsweg moet het verkeer tussen de N31 en de Pathoekeweg, Dudzele, de haven of de Natiënlaan (N49) voortaan een andere route volgen.

Tot wanneer de nieuwe A11 in gebruik is, geldt er een omleiding via het aansluitingscomplex Blauwe Toren en de nieuw aangelegde verbindingsweg tussen de Blankenbergse Steenweg (N371) en de Pathoekeweg. Deze nieuwe, lokale verbindingsweg sluit langs de ene kant aan op de vernieuwde rotonde Parkbegraafplaats, en langs de andere kant op de Pathoekeweg.

Omleiding voor verkeer vanop de E40 /N31: vanaf oktober 2015 tot augustus 2017

ITEM-4-KAART-1omleidingen-Stationsweg-01


Omleiding voor verkeer uit Dudzele/Knokke-Heist: vanaf oktober 2015 tot augustus 2017

ITEM-4-KAART-2-omleidingen-Stationsweg-02

Eens de nieuwe A11 klaar is, in de herfst van 2017, kunnen het doorgaand verkeer en het havenverkeer gebruik maken van het nieuwe aansluitingscomplex van de A11 met de N31. Voor lokaal verkeer blijft de route via de nieuwe verbindingsweg gelden. Verkeer dat vanop de N31 naar Dudzele of industrieterrein Herdersbrug wil, kan dus niet langer afslaan ter hoogte van de Statiosweg, maar rijdt via het complex blauwe Toren om daar de nieuwe verbindingsweg te nemen. Dit geldt ook in de omgekeerde richting, verkeer uit Dudzele of industrieterrein Herdersbrug rijdt via Blauwe Toren naar de N31. Op deze manier worden het lokaal verkeer en het zwaar verkeer van elkaar gescheiden en verhoogt de verkeersveiligheid, één van de centrale doelstellingen van het A11-project.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen