Ontdek de nieuwe A11 op zaterdag 26 augustus 2017!

Het is zover… Binnen enkele weken is de A11 klaar, de puzzel af! Ontdek deze gloednieuwe verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland op zaterdag 26 augustus 2017. Je bent van harte welkom per fiets of skateboard, op step of tandem om op de autovrije snelweg te flaneren. Wees erbij en geniet!

Beleef de A11 op een unieke manier:

  • Kies een van de uitgestippelde fietstochten en ontdek de snelweg, de nieuwe fietsvoorzieningen en het groene polderland op je eigen ritme. Deze dag biedt bovenal een unieke gelegenheid om de A11 én de mooie omgeving per fiets te ontdekken. Er is een fietsroute uitgestippeld van 33 km die de hoogtepunten van de A11 én het fraaie polderlandschap verkent. Wie dat te veel vindt, kan op enkele plaatsen het parcours inkorten via shortcuts.  
  • Spring op de A11-trein en tuf mee naar de beweegbare brug.
  • Of laat je verleiden om deel te nemen aan één van de vele attracties op het A11-animatieplein. Daar krijgt iedereen de kans om een hoverboard of spacebike uit te proberen. Kinderen kunnen hun behendigheid testen op een quadparcours of in het verkeerspark. En voor de kleinsten garanderen we uitbundig spring- en dansplezier.


Wanneer?
Zaterdag 26 augustus 2017

11u-17u fietstochten (vóór 11u is de A11 nog niet toegankelijk voor fietsers).
13u-17u Animaties op A11-animatieplein.

Waar? Het A11-animatieplein bevindt zich op de A11 tussen de tunnels in Westkapelle. Je kan de fietstocht daar starten, of inspringen op een plek naar keuze. Raadpleeg de verschillende routes vooraf op deze kaart

fietskaart

Uit veiligheidsoverwegingen worden tassen en rugzakken aan de ingang van de animatiezone streng gecontroleerd. We vragen bezoekers dan ook uitdrukkelijk om tassen en rugzakken zo veel mogelijk thuis te laten.

Kom met de fiets!

We raden aan zoveel mogelijk met de fiets te komen. Kan het toch niet anders dan met de wagen? Parkeer dan op een van deze parkings:

- Parking A1: Dudzelestraat in Westkapelle. Deze parking ligt op 900 m stappen van het A11-animatieplein.

- Parking A2: Sluisstraat in Westkapelle. Van hieruit is het nog 2,5 km fietsen tot aan het A11- animatieplein. We raden deze parking dus vooral aan voor wie de fiets meebrengt met de auto.

- Parking A3: Westkapellestraat en Herenstraat in Westkapelle. Als je je auto hier parkeert, is het nog 2,2 km fietsen naar het A11-animatieplein. Ook deze parking is dus meer geschikt voor wie de fiets meebrengt met de auto.

- Parking B: Terreinen Vandamme–Madoe, Pathoekeweg 400 in Brugge. Vanaf hier zijn shuttlebussen voorzien die je naar het centrale punt brengen. Gezien de route van de verschillende parkings naar het A11-animatieplein niet altijd even toegankelijk is, raden we wie minder mobiel is, aan hier te parkeren.

- Parking C: Complex Zeehaven, ICO terminals in de Margareta van Oostenrijkstraat in Zeebrugge. Als je je auto hier parkeert, is het nog 700 m stappen tot aan het animatieplein.

Bekijk op deze kaart hoe je de verschillende parkings kan bereiken.

parkeerkaart

Kom je met de fiets vanuit Heist? Het fietspad langs het Leopoldkanaal werd begin deze zomer weer opengesteld. Spring dus op je fiets en volg de gele routes op de onderstaande kaart om te komen meefeesten op de A11!

Fietsers vanuit Heist

Wat na 26 augustus?

Een aantal dagen later gaat de A11 open voor het verkeer, maar daarna zal er nog gewerkt worden op lokale wegen en zal de tijdelijke infrastructuur worden afgebroken. We houden je op de hoogte via deze website en de digitale nieuwsbrief.

 

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen