Fietspad op N49 onderbroken

Er rijdt veel verkeer via de N49 van en naar Knokke-Heist. Daarom wordt de snelweg N49/E34 doorgetrokken tot in Westkapelle, tot aan de nieuwe rotonde N49 Natiënlaan – N376 Dudzelestraat. Tussen de halte Hoeke Molen en de Dudzelestraat (N376), zullen fietsers beschikken over de nieuwe parallelweg langs de N49. Om de nieuwe N49 in alle veiligheid te kunnen aanleggen, wordt het fietspad van de N49 vanaf maart 2015 onderbroken tussen de brug over de Damse Vaart en het kruispunt met de Sluisstraat. Er zijn verschillende fietsomleidingen van kracht.

Fietsomleidingen van en naar Westkapelle

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft verschillende alternatieven voor fietsomleidingen gewikt en gewogen en heeft gekozen voor de veiligste opties, dit in samenspraak met de betrokken gemeenten en de politie.

Fietsomleiding-N49

  • Fietsers tussen Westkapelle en Middelburg kunnen omrijden via de Sluisstraat (N376), de Rondweg (N253) en de Heilleweg.
  • Fietsers tussen Westkapelle en Lapscheure kunnen omrijden via de Sluisstraat (N376), de Rondweg (N253) en de Krinkeldijk.
  • Fietsers tussen Westkapelle en Maldegem kunnen omrijden via de Sluisstraat (N376), de Rondweg (N253), de Heilleweg en de N251.
  • Fietsers tussen Westkapelle en Moerkerke volgen de omleiding via de Oostkerkestraat (N374), de Damse Vaart-Noord, de Leopoldsvaart-Oost en de Visserstraat.   
  • Fietsers tussen Westkapelle en Sint-Rita volgen de omleiding via de Oostkerkestraat (N374), de Damse Vaart-Noord, de Leopoldsvaart-Oost en de Damweg.   

De omleidingen zijn van kracht vanaf maart 2015 tot begin 2017.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen