De A11: gebouwd door mensen

item-5-Marieke-1

Hoewel er bij de aanleg van de A11 vele en grote machines betrokken zijn, blijft het natuurlijk vooral mensenwerk. Deze keer praten we met Marieke Dewulf, landmeetster bij Landmetersburo Deloof. Als er wat te meten valt op of rond het A11-viaduct, moet je bij Marieke zijn.

Marieke: Het viaduct en al de bruggen in de buurt van die werfzone, ja, dat is zo’n beetje mijn domein. En het is een leuk domein, want er staan veel interessante kunstwerken op!

Kan je mij eerst eens uitleggen, Marieke, wat een landmeter precies doet?Ik zie jullie altijd rondlopen met zo’n driepikkel, maar ik heb geen flauw idee waar die voor dient.
Marieke
: (lacht) Die driepikkel, daarop staat ons ‘totaalstation’. Dat station voert de eigenlijke meting uit. Wij lopen rond met een ‘prismastok’ over de zone die gemeten moet worden. Het totaalstation stuurt stralingen uit, de prismastok vangt die op en kaatst die terug, en op basis daarvan kan het station de afstanden en verhoudingen heel nauwkeurig bepalen.

Ok, op die manier. Dat is een pak nauwkeuriger dan de ouderwetse meting met een meetlint, neem ik aan?
Marieke: Absoluut.

En wat loop jij zoal te meten op het A11-terrein?
Marieke:
Ik voer metingen uit die bepalen waar alle kunstwerken – en hun verschillende onderdelen – geplaatst moeten worden. Zo bepaal ik bijvoorbeeld waar een brug precies geplaatst moet worden, maar evengoed waar de verschillende pijlers van die brug komen of op welke hoogte het brugdek bevestigd moet worden enz.

Is landmeter zijn een eenzaam beroep?
Marieke: Neen hoor, helemaal niet, zeker niet op een werf. Mijn metingen gebeuren meestal terwijl de constructiewerken bezig zijn, vaak zijn die metingen zelfs de basis van de werken. Bij het plaatsen van de bekisting, bijvoorbeeld, geef ik aan waar de bekisting moet komen en tot op welke hoogte het beton gestort moet worden. Er komt dus ook veel communicatie en samenwerken met de werfleiders en ploegbazen bij kijken.

En je ziet ook meteen resultaat van je metingen, dat is wat de job zo leuk maakt. Je bent weken bezig met de voorbereidingen om alles goed uit te dokteren. Als je dan gaat meten op het terrein en er op het moment zelf of vlak daarna beton gestort wordt, wel, dat geeft voldoening.

En op het A11-traject kan je al heel wat resultaten van jouw werk zien, neem ik aan?
Marieke
: Inderdaad. Ik werk ondertussen al 2 jaar voor de A11, dus ik heb al een heleboel pijlers en bruggen mogen meten en zien verrijzen. Nu zal dat stoppen en dat is wel spijtig. Ik ben 5 maanden zwanger en stop volgende week met het werk voor de A11. Het werk op de werf zelf is namelijk nogal intensief: veel in de hoogte werken en het meetapparatuur verplaatsen… Dat lukt niet meer zo goed met mijn buik. Ik ga nu dus wat meer bureau- en studiewerk doen. Maar eens de A11 klaar is, kom ik terug! En dan rijd ik het volledige tracé van A tot Z af om alles te bewonderen.

A11-viaduct6

A11-viaduct11

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen