Bezoek de A11 op Open Wervendag

wervendag-logoOp zondag 31 mei tussen 10u en 17u kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen achter de schermen van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle. De 12 km lange snelweg zal voor een vlotte verbinding zorgen van de Zeehaven van Brugge met het binnenland.

Bezoekers worden verwelkomd aan één van de blikvangers van het bouwproject, het viaduct tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal. Het viaduct is 17 m hoog en zal meer dan 800 m lang worden, om zowel de sporen als het kanaal te overbruggen. De bezoekers worden rondgeleid langs en onder het viaduct, voor een overzicht van wat de A11 aan constructies en technische kunstwerkjes te bieden heeft.

Wie tijdens het parcours alle vragen van de A11-quiz juist kan beantwoorden, maakt bovendien kans op het stripalbum van Suke en Wiske ‘De Beestige Brug’. In het album ondervinden Suske en Wiske aan den lijve hoe moeilijk het is om als dier drukke wegen over te steken, en hoe goed de faunapassages van de A11 van pas zullen komen.

We raden aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Voor wie toch met de wagen komt, wordt parkeergelegenheid voorzien aan het kruispunt van de Pathoekeweg met de Stationsweg (N348).

wervendag

 

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen