Nieuwe brug Blankenbergse Steenweg over N31 pas in dienst vanaf voorjaar 2016

Door problemen met het brugdek, zal de nieuwe brug pas gebruiksklaar zijn in het voorjaar van 2016. De nieuwe brug zal waarschijnlijk in dienst zijn vanaf eind maart 2016, de afbraak van de oude brug is voorzien voor april 2016.

Grote hinder op komst vanaf 26 oktober

Midden oktober starten er ingrijpende werken op de N348, waardoor zowel de Stationsweg (N348) als de Havenrandweg-Zuid (N348) worden afgesloten. Hierdoor zijn verschillende omleidingen van kracht. De Stationsweg is afgesloten vanaf maandagavond 26 oktober, de Havenrandweg-Zuid vanaf 28 oktober. Deze data kunnen nog een paar dagen opschuiven door de weersomstandigheden.

De A11: gebouwd door mensen

De rubriek ‘Gebouwd door mensen’ brengt het verhaal van iemand met een specifieke taak op de werf. Voor deze editie is dat Davy Poelaert, projectleider wegeniswerken voor de A11. Hij legt ons haarfijn uit wat er allemaal komt kijken bij wegeniswerken, en waar er op dit moment A11-wegen worden aangelegd.

Overweg tussen brilrotonde in Brugge tijdelijk afgesloten

Vanaf vrijdagavond 11 september tot maandagochtend 14 september is de overweg over het treinspoor Brugge-Knokke tussen de zogenaamde ‘brilrotonde’ in Brugge tijdelijk afgesloten. Tijdens dat weekend plaatst de aannemer de bovenbouw van de nieuwe fietstunnel onder het spoor. Het verkeer moet tijdelijk omrijden.

Hinder in het havengebied vanaf augustus

Vanaf augustus verandert de verkeerssituatie in het havengebied van Zeebrugge. Door de herinrichtingswerken aan de zuidelijke havenrand, zal het havenverkeer een omleiding moeten volgen langs de nieuw aangelegde parallelweg, de Interhavenweg.

Stationsweg afgesloten vanaf 27 oktober

Vanaf 27 oktober wordt de Stationsweg (N348) afgesloten tussen het kruispunt met de N31 en de brug over de spoorlijnen Brugge-Zeebrugge (‘De Rampe’). Deze afsluiting is definitief. Op deze plaats wordt immers het nieuwe aansluitingscomplex van de A11 met de N31 aangelegd.

Sinds 15 juni afsluiting Oostkerkestraat

Door de werken aan het tunnelcomplex onder de Dudzelestraat (N376) en de Oostkerkestraat (N374), is de Oostkerkestraat sinds 15 juni afgesloten voor alle verkeer. Auto’s en fietsers moeten een omleiding volgen. Deze omleiding zal ongeveer een jaar duren, tot de zomer van 2016.

Mogelijke geluidshinder tijdens de komende maanden

De nieuwe A11 telt heel wat bruggen, tunnels en aanluitingscomplexen. Die bouwwerken rusten op damplanken en heipalen, die in de grond moeten geplaatst worden. Helaas zorgen zo’n werken soms voor geluidshinder. Hier vind je een overzicht van de werken – en de mogelijke geluidshinder – tijdens de komende maanden.

Weinig zon, veel volk!

Ondanks het slechte weer kon de A11 op veel belangstelling rekenen tijdens de voorbije Open Wervendag. Zo’n 3000 bezoekers trotseerden regen en wind om een kijkje te komen nemen aan het viaduct tussen de spoorlijn en het Boudewijnkanaal.

Ter Doeststraat afgesloten

Vanaf 31 mei tot eind oktober 2015 wordt de Ter Doeststraat afgesloten tussen de N348 en de spoorwegbrug. Verkeer komende van Lissewege dat richting Brugge wil, volgt een omleiding via de N31 (Zeelaan). Verkeer richting Dudzele rijdt om via de N31 en de N348. Fietsers kunnen langs de werken rijden.

Bezoek de A11 op Open Wervendag

Op zondag 31 mei is iedereen welkom voor een blik achter de schermen van de A11! Kom langs voor een rondleiding rond het viaduct en laat je verbazen door de technische hoogstandjes van de nieuwe snelweg. Wie al onze quizvragen juist beantwoordt, maakt bovendien kans op beestig leuke prijzen!

Fietspad op N49 onderbroken

Er rijdt veel verkeer via de N49 van en naar Knokke-Heist. Daarom wordt de snelweg N49/E34 doorgetrokken tot in Westkapelle, tot aan de nieuwe rotonde N49 Natiënlaan – N376 Dudzelestraat. Tussen de halte Hoeke Molen en de Dudzelestraat (N376), zullen fietsers beschikken over de nieuwe parallelweg langs de N49.

De A11: gebouwd door mensen

De rubriek ‘Gebouwd door mensen’ brengt het verhaal van iemand met een specifieke taak op de werf. Voor deze editie is dat Sven Platteeuw, werfwaarnemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Hij legt ons uit wat je allemaal kan doen met beton en hoe mooi hij de A11 wel niet vindt. Bekijk de nieuwe autosnelweg door zijn ogen.

Een viaduct bouwen, hoe doe je dat?

De rubriek ‘Hoe doe je dat?’ toont op een eenvoudige manier hoe complexe constructies gebouwd worden. Dit keer zoomen we in op het viaduct dat tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal loopt. Een infographic illustreert de bouw van het viaduct in zes eenvoudige stappen.

Nieuwe hinder Heistlaan vanaf maart 2015

Op 11 maart 2015 gaan de herinrichtingswerken op de Heistlaan een nieuwe fase in. De afgelopen maanden werd de rijstrook langs de kant van tearoom/restaurant Hespekotje aangelegd. Nu deze werken afgerond zijn, is de andere kant aan de beurt. Hierdoor zal er gedurende twee maanden slechts enkelrichtingsverkeer mogelijk zijn, in de richting van Heist. Het verkeer dat richting de Dudzelestraat wil, moet omrijden via de Alfred Ronsestraat.
<<  1 2 3 [45 6 7  >>  

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen