Huiskamer

Living Room Paint Ideas: Creatief worden in het hart van het huis

De woonkamer is een van de meest openbare ruimtes in uw huis. Het is waar je gasten uitnodigt en waar je je persoonlijkheid kunt uiten aan vrienden en familie. Of u nu de voorkeur geeft aan een gedurfde, levendige sfeer of iets meer ontspannen en zacht, uw woonkamer moet net zo uniek zijn als u.

Voeg een accentmuur toe

Als je verliefd bent op een gedurfde schaduw die de kamer zou overweldigen als deze op alle vier de muren wordt gebruikt, is een accentmuur een van de beste verfideeën in de woonkamer om kleur te injecteren en een centraal punt in je kamer te creëren. De beste accentmuren markeren een architectonisch kenmerk of omlijsten een weloverwogen verzameling kunstwerken. Houd er rekening mee dat een accentmuur niet tot één kleur hoeft te worden beperkt: strepen zijn een geweldige manier om verschillende kleuren in uw decoratiepalet samen te binden.

Creëer contrast met het plafond

Het plafond is een oppervlak dat vaak over het hoofd wordt gezien. Door een vleugje kleur overhead toe te voegen, kunt u een visueel interessant contrast met uw muren creëren en de ruimte dynamischer maken. Het effect kan subtiel zijn als u een gedempte tint kiest, of u kunt een witte kamer met een gewaagde kleur ophelderen. Als je lage plafonds hebt, zal het kiezen van een koele tint zoals blauw of lila ze hoger doen lijken, zodat je het oog kunt laten denken dat de kamer groter is dan hij in werkelijkheid is.

Verf de vloer

Het schilderen van de vloeren kan een wereld van ontwerpmogelijkheden openen, vooral als u ervoor kiest om een ​​betonnen vloer te schilderen of te beitsen. Voor moderne eenvoud werkt een gedurfde, effen kleur of helder wit goed. U kunt ook het uiterlijk van een traditionele dambordtegel nabootsen met twee contrasterende verfkleuren. Betonnen vloeren zien er bijzonder strak uit met een ultraglanzende laag epoxy die licht terug in de ruimte reflecteert.

Maak textuur

Voor een interessantere look kunt u al deze verfideeën aanpassen met verfbehandelingen met textuur. Traditionele technieken zijn onder andere vodden, stippling en marmering om een ​​look met meer dan één kleur te creëren. Hoewel faux-schildertechnieken enige oefening kunnen kosten om te beheersen, kunnen nieuwsgierige doe-het-zelvers gespecialiseerde penselen en rollers kopen om de look in minder tijd te bereiken. Door textuur aan de muren of het plafond toe te voegen, kan uw woonkamer onmiddellijk luxer aanvoelen, vooral als u de techniek beperkt tot een accentmuur en een neutraal palet gebruikt met slechts een klein contrast tussen de tinten om de behandeling subtiel te houden.

Maak een aangepaste muurschildering

Een van de meest avontuurlijke verfideeën in de woonkamer is het creëren van een unieke muurschildering. Een muurschildering kan een klein accent zijn of een groot meesterwerk met volledige muur. Kies een monochroom kleurenschema of spetter een regenboog over je ruimte; hier zijn geen regels. Emuleer het werk van een favoriete kunstenaar, ontwerp uw eigen thema of huur een professional in om de kleuren van uw kamer en de persoonlijkheid van uw gezin op te nemen voor het ultieme middelpunt van de woonkamer.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *