Overweg tussen brilrotonde in Brugge tijdelijk afgesloten

Vanaf vrijdagavond 11 september tot maandagochtend 14 september is de overweg over het treinspoor Brugge-Knokke tussen de zogenaamde ‘brilrotonde’ in Brugge tijdelijk afgesloten. Tijdens dat weekend plaatst de aannemer de bovenbouw van de nieuwe fietstunnel onder het spoor. Het verkeer moet tijdelijk omrijden.

Het gaat om de overweg over het treinspoor van de lijn 51 Brugge-Knokke, die ligt tussen de rotonde op de M. Van Oostenrijkstraat/A. Ronsestraat (N350) en de rotonde op de Havenrandweg-Zuid (N348). Op die plaats komt er een fiets- en voetgangerstunnel die zowel onder het spoor gaat als onder de nieuwe A11.

Om de brugdekdelen van die fietstunnel te kunnen plaatsen, moeten de bovenleidingen van het spoor tijdelijk verschoven worden. De werken starten vrijdagavond 11 september vanaf 20u en duren tot 6u maandagochtend 14 september. De overweg wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de N31, de Kustlaan/Isabellalaan (N14) en A. Ronsestraat (N350). Tijdens de werken is er ook geen treinverkeer tussen Brugge en Knokke. Er zal een vervangende busdienst worden georganiseerd. Voor meer info kun je terecht op www.nmbs.be en de affiches in de stations.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen