Kom mee fietsen en feesten op de A11!

Binnen enkele weken is de A11 af, de puzzel klaar. De gloednieuwe A11 verbindt de Zeehaven van Brugge met het binnenland. Hiermee komt er een einde aan zes verschillende werfzones. Dat is goed nieuws voor wie woont en werkt in Brugge, Knokke-Heist, Damme en de ruime omgeving.

De A11 verbindt
De A11 zorgt voor een vlotte verbinding tussen Brugge en Knokke-Heist. De A11:

- maakt de Zeehaven van Brugge beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid doordat havenverkeer en lokaal verkeer van elkaar gescheiden zijn.

- vergroot tegelijkertijd de leefbaarheid en woonkwaliteit van de regio. Het lokale verkeer kreeg nieuwe verbindingswegen en veilige fietsroutes brengen fietsers op een aangename manier naar de verschillende polderdorpen.

- zorgt ervoor dat ook toeristen vlot naar de kust en terug rijden.

Feest! Beleef de A11 op een unieke manier
Na een lange periode van werken en hinder willen we jullie allemaal bedanken voor jullie geduld en begrip. Hoe doen we dat? Met een uitzonderlijk feest op de gloednieuwe snelweg, op zaterdag 26 augustus tussen 11u.00 en 17u.00.

Wat staat er op het programma?

Vanaf 11u.00:

Fietstochten op de gloednieuwe A11 en door het groene polderland. Via oude en nieuwe fietspaden en –tunnels doorkruis je het mooie polderlandschap en ontdek je de pas aangelegde faunapassages. Test het kraakverse asfalt van de A11 uit en ga de beweegbare brug bewonderen. We stippelden een mooie route van 33 km uit. Vind je dat net iets te stevig? Geen probleem, je kan de tocht op verschillende plaatsen inkorten. Let op, vóór 11u is de A11 niet toegankelijk voor fietsers.

Wil je deze tocht al even voorbereiden? Dat kan! Klik hier om de fietskaart te vergroten. De verschillende startplaatsen en de plekken waar inkorten mogelijk is, staan ook op het plan aangeduid.

170804 fietskaart-v3
Fietsen: altijd fijn én hoffelijk!
Op bepaalde delen van het traject zal je als fietser ook wandelaars tegenkomen. We rekenen op de hoffelijkheid van de fietsers om hun snelheid en rijstijl aan te passen. Zo kan ook wie een stukje van de A11 en de omgeving te voet wil ontdekken, veilig genieten van de mooie route. Denk er ook aan dat niet de volledige fietsroute autovrij is.

Tussen 13u.00 en 17u.00:

Kom je liever enkel in de namiddag een kijkje nemen? We nodigen je graag uit om deel te nemen aan één van volgende activiteiten die plaatsvinden of starten op het A11-animatieplein, dat zich op de A11 tussen de tunnels in Westkapelle bevindt:

·      Tuf gezellig mee op de A11-trein en neem een kijkje op de beweegbare brug. De trein rijdt tussen het A11-animatieplein en de beweegbare brug. Afstappen tijdens de tocht en een stukje verder wandelen, kan. De trein houdt halt op twee stopplaatsen op de A11, de wandeling tussen beide punten is 3,5 km.

·      Geniet van animatie, eet- en drankstandjes op het A11-animatieplein. Spacebikes, hoverboards, springkastelen, een verkeerspark en quadbaan: speelplezier gegarandeerd voor jong én oud!

·      Laat je op deze feestelijke en historische dag vereeuwigen op de gevoelige plaat. Twee professionele fotografen houden een fotoshoot langs het parcours van de A11.

·      In één van de tunnels leer je meer over de realisatie van de A11 via een fototentoonstelling en filmpje. Meer informatie over de werken vind je ook op infodoeken aan de beweegbare brug en langs het fietstraject. Er staan ook aannemers en werfleiders voor je klaar om meer te vertellen over dit project en al je vragen te beantwoorden.  

·      Van 15u.00 tot 16u.00 kunnen kinderen dansen, zingen en springen tijdens de Raf Violishow in één van de tunnels aan het A11-animatieplein.

Uit veligheidsoverwegingen worden tassen en rugzakken aan de ingang van de animatiezone streng gecontroleerd. We vragen bezoekers dan ook uitdrukkelijk om tassen en rugzakken zo veel mogelijk thuis te laten.

En tot slot… Kom met de fiets!

We willen een warme oproep doen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Kan het toch niet anders dan met de wagen? Parkeer dan op een van deze parkings:

-       Parking A1: Dudzelestraat in Westkapelle. Deze parking ligt op 900 m stappen van het A11-animatieplein. (Bereikbaar via de Natiënlaan (N49).)

-       Parking A2: Sluisstraat in Westkapelle. Van hieruit is het nog 2,5 km fietsen tot aan het A11- animatieplein. We raden deze parking dus vooral aan voor wie de fiets meebrengt met de auto. (Bereikbaar via de Natiënlaan (N49).)

-       Parking A3: Westkapellestraat en Herenstraat in Westkapelle. Als je je auto hier parkeert, is het nog 2,2 km fietsen naar het A11-animatieplein. Ook deze parking is dus meer geschikt voor wie de fiets meebrengt met de auto. (Bereikbaar via de Natiënlaan( N49), Sluisstraat, Dorpsstraat.)

-       Parking B: Terreinen Vandamme–Madoe, Pathoekeweg 400 in Brugge. Vanaf hier zijn shuttlebussen voorzien die je naar het centrale punt brengen. Gezien de route van de verschillende parkings naar het A11-animatieplein niet altijd even toegankelijk is, raden we wie minder mobiel is, aan hier te parkeren. (Bereikbaar via Expresweg (N31) en Zeelaan (N348))

-       Parking C: Complex Zeehaven, ICO terminals in de Margareta van Oostenrijkstraat in Zeebrugge. Als je je auto hier parkeert, is het nog 700 m stappen tot aan het animatieplein. (Bereikbaar via de Expresweg (N31), Zeelaan, Stationsweg, Pathoekeweg, Dudzeelsebrug, Havenrandweg-Zuid (N348))

Klik hier om deze kaart te vergroten.

parkeerkaart 

Wij kijken er alvast naar uit om je te mogen begroeten op deze feestelijke dag.

Wat na 26 augustus?

Een aantal dagen later gaat de A11 open voor het verkeer, maar daarna zal er nog gewerkt worden op lokale wegen en zal de tijdelijke infrastructuur worden afgebroken. Meer info daarover krijg je in een volgende nieuwsbrief.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen