Bereikbaarheid

HERAANLEG ALFRED RONSESTRAAT AAN OUDE SPOORWEGOVERGANG IN AUGUSTUS 2016

In het kader van de aanleg van de A11 wordt de Alfred Ronsestraat aangepakt ter hoogte van de oude spoorwegovergang. Het wegdek wordt er volledig opgebroken, er komen nieuwe funderingen en er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Deze heraanleg gebeurt in twee licht overlappende fasen: in een eerste fase wordt de rijstrook richting brilrotonde aangepakt. Deze werken starten vrijdag 12 augustus en lopen tot ongeveer 23 september. Vanaf 24 september wordt ook aan de rijstrook richting Zeebrugge gewerkt. Het einde van deze werken is voorzien voor begin november.

Tijdens de werken zal het verkeer moeten omrijden. In de richting van Zeebrugge gebeurt dat langs de vrije stroken op de weg (groene lijn). Voor wie richting brilrotonde en Brugge rijdt, is een omleiding uitgestippeld langs de Barlenhuisstraat en de Aziëstraat (rode lijn). 

160708 ARonsestraat1

160708 ARonsestraat2

 

WERKEN AANSLUITINGSCOMPLEX A11 - ZEEHAVEN VAN BRUGGE

De A11 zal door middel van een nieuw aansluitingscomplex verbonden worden met de achterhaven van Zeebrugge. Om dat aansluitingscomplex te kunnen aanleggen, is de aannemer gestart met de voorbereidende werken. Deze werken brengen voorlopig geen extra hinder met zich mee.

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe aansluitingscomplex met de zeehaven is het kruispunt dat de A11 verbindt met de weg naar Heist, de Margareta van Oostenrijkstraat en de Alfred Ronsestraat. Dat kruispunt komt boven een tunnel te liggen, waaronder de spoorweg Brugge-Knokke loopt. De aannemer is gestart met de funderingswerken en de grondwerken, vanaf de zomer beginnen de werken aan de keermuur en de tunnel. De tunnel is nodig om het op hoogte gelegen kruispunt te kunnen bouwen.

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen