badkamer

6 Tips voor het opnieuw lakken van uw badkamer

Uw badkamer moet een gezellig onderkomen in uw huis zijn, een plaats waar u zich ’s ochtends op uw dag voorbereidt en’ s avonds tot rust komt en de kleur die u kiest is belangrijk. Houd rekening met de tips voor het kiezen van de kleuren van de badkamerverf als je de tint bekijkt die je elke ochtend wilt zien terwijl je je klaarmaakt voor de dag.

Donkere badkamerkleuren

De belangrijkste armaturen in uw badkamer, zoals het toilet, de wastafel en het bad, zijn waarschijnlijk allemaal wit. Donkere kleuren kunnen dit goed aanvullen en een aangenaam contrast creëren. Hoewel je je badkamer misschien niet zwart wilt schilderen, vooral als het een kleine ruimte is, kun je een aangename look creëren met een diepblauwe of rijke bordeauxrood.

Neutrale badkamerverf

Als u het leuk vindt om de kleur van uw badkamerdecor van tijd tot tijd te veranderen, kan een neutrale kleur, zoals eierschaal of kleurtje, een uitstekende basis voor uw badkamer zijn. Het past bij de meeste kleurenschema’s die u misschien wilt toevoegen, zodat u niet opnieuw hoeft te schilderen als u een overstap wilt maken. Deze kunnen ook nuttig zijn wanneer het tijd is om uw huis op de markt te brengen, omdat potentiële nieuwe eigenaren zich hun eigen kleuren in de kamer kunnen voorstellen.

Houd huidtinten in gedachten

Breng je tijd door in de badkamer om je make-up op te doen? Als u dat doet, hebt u kleuren nodig die uw huidtinten flatteren. Perzik- en roze tinten zijn behoorlijk flatterend, terwijl grijs en geel of groen dat niet zijn. Dit is misschien niet zo belangrijk voor een hal of gastenbad, maar voor je eigen badkamer moet je ervoor zorgen dat wat je in de spiegel ziet, is wat anderen zien wanneer je je huis verlaat.

Grootte van de badkamer

De badkamer is een notoir kleine kamer en in sommige huizen kan deze vrij klein zijn. Houd bij het kiezen van een verfkleur rekening met de maat. Kleine kamers zullen nog meer klein aanvoelen als ze een donkere kleur hebben. U kunt het gevoel van ruimte aan de badkamer toevoegen met lichtere kleuren, dus overweeg een helder beige of zelfs wit als u wilt dat de kamer groter aanvoelt.

Badkamer tegel ideeën

Vloeren is heel belangrijk in een badkamer. Als je een oudere badkamer hebt, kan deze nog steeds kleurrijk linoleum hebben. Een modernere ruimte heeft waarschijnlijk iets dat lijkt op tegels of hardhout. Vaak is de vloer de meest dramatische permanente functie in de kamer. Kies een kleur die bij uw vloer past, maar probeer deze niet exact te matchen, want dat is bijna onmogelijk.

De juiste verfafwerking

De afwerking is ook belangrijk bij het schilderen van een badkamer. U kunt kiezen voor verven die speciaal zijn ontworpen voor badkamers. Deze hebben eigenschappen die de groei van schimmel remmen. Als u niet het extra geld wilt uitgeven aan dit soort verf, kies dan een mooie semi-glanzende of hoogglans verf, die water goed afstoot. Semi-glans is het beste omdat het er geweldig uitziet en vochtafstotende eigenschappen heeft.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *