Plaatsing beweegbare brug over Boudewijnkanaal

Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt op 16 en 17 november het eerste deel van de beweegbare brug over het Boudewijnkanaal ingevaren en op zijn plaats gezet. De werken starten dinsdagnacht en duren tot donderdagavond. Tijdens de werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten en zal er extra verkeersdrukte zijn in Dudzele.

Recent nieuws

Interhavenweg enkele keren ‘s nachts afgesloten voor bouw viaduct

Vanaf septebmer 2016 zal er aan de oostelijke kant van het Boudewijnkanaal gewerkt worden aan de bouw van het viaduct over de Interhavenweg. Deze werken zullen deels ’s nachts gebeuren om zo min mogelijk hinder te veroorzaken.Leopoldsvaart-Noord tijdelijk afgesloten en extra hinder Heistlaan

In september 2016 wordt er verder gewerkt aan de bouw van een brug over het Leopoldkanaal. Hierdoor zal de Leopoldsvaart Noord tijdelijk afgesloten worden.


Heraanleg Alfred Ronsestraat ter hoogte van oude spoorwegovergang

Vanaf augustus 2016 wordt tijdens de komende maanden de Alfred Ronsestraat opnieuw aangelegd ter hoogte van de spoorwegovergang.

Oude Zeelaan eind september 2016 buiten gebruik voor doorgaand verkeer

Momenteel wordt de Oude Zeelaan (toegang naar Parkbegraafplaats) gebruikt als tijdelijke verbindingsweg tussen de grote rotonde van de Blankenbergse Steenweg (N371) en de nieuwe weg richting Herdersbrug.

De A11: gebouwd door mensen.

Hoewel er bij de aanleg van de A11 verbindingsweg veel en grote machines betrokken zijn, is het natuurlijk vooral mensenwerk. Deze maand praten we met Pieter Moerman van de divisie INFRA van ENGIE Fabricom.

Foto’s afbraak brug en inschuiven trogdekken onder tunnel

In het weekend van 16-17 april 2016 werd de oude brug van de Blankenbergse steenweg over de N31 opgebroken. De werken zijn vlot verlopen.

Een viaduct bouwen, hoe doe je dat?

De rubriek ‘Hoe doe je dat?’ toont op een eenvoudige manier hoe complexe constructies gebouwd worden. Dit keer zoomen we in op het viaduct dat tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal loopt. Een infographic illustreert de bouw van het viaduct in zes eenvoudige stappen.
<<  1 [2

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen