Plaatsing beweegbare brug over Boudewijnkanaal

Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt op 16 en 17 november het eerste deel van de beweegbare brug over het Boudewijnkanaal ingevaren en op zijn plaats gezet. De werken starten dinsdagnacht en duren tot donderdagavond. Tijdens de werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten en zal er extra verkeersdrukte zijn in Dudzele.

Recent nieuws

Afwerking middenberm Blankenbergse Steenweg (N371)

Vanaf 7 november 2016 wordt er zes weeknachten gewerkt aan de middenberm van de Blankenbergse Steenweg (N371). De werken zullen telkens duren van 20u tot 6u, het verkeer in de richting van Brugge wordt omgeleid.

Beweegbare brug over het Boudewijnkanaal wordt ingevaren in november 2016

Tijdens twee weekends in november worden de beweegbare bruggen over het Boudewijnkanaal ingevaren en op hun plaats gezet. Tijdens deze werken wordt de Interhavenweg opnieuw afgesloten, met als gevolg extra verkeersdrukte in Dudzele.

De A11: gebouwd door mensen

Hoewel er bij de aanleg van de A11 vele en grote machines betrokken zijn, blijft het natuurlijk vooral mensenwerk. Deze keer praten we met Marieke Dewulf, landmeetster bij Landmetersburo Deloof. Als er wat te meten valt op of rond het A11-viaduct, moet je bij Marieke zijn.

Houten bekisting van viaduct in opbouw vat vuur

Op dinsdagochtend 30 augustus 2016 heeft een deel van de houten bekisting van het viaduct ter hoogte van Dudzele (Stationsweg) vuur gevat door een nog onbekende reden. De brandweer heeft gedurende de hele dag bluswerken uitgevoerd . Er waren geen mensen aan het werk op het moment dat de bekisting vuur vatte. 

Start laatste fase heraanleg N49, aanleg 2de helft rotonde Dudzelestraat

De werken aan de A11 vorderen vlot. Vanaf half september 2016 zullen nieuwe delen van de N49 tussen de Damse vaart en Westkapelle-dorp deels in dienst genomen worden. Hierdoor zal de verkeerssituatie in de week van 12 september grondig veranderen.

Fasewissel op nieuw aangelegde N31

Vanaf eind september 2016 rijdt het verkeer over de nieuwe helft van de N31. Op deze nieuwe weg geldt een hoogtelimiet van 5,6 meter.

Interhavenweg enkele keren ‘s nachts afgesloten voor bouw viaduct

Vanaf septebmer 2016 zal er aan de oostelijke kant van het Boudewijnkanaal gewerkt worden aan de bouw van het viaduct over de Interhavenweg. Deze werken zullen deels ’s nachts gebeuren om zo min mogelijk hinder te veroorzaken.Leopoldsvaart-Noord tijdelijk afgesloten en extra hinder Heistlaan

In september 2016 wordt er verder gewerkt aan de bouw van een brug over het Leopoldkanaal. Hierdoor zal de Leopoldsvaart Noord tijdelijk afgesloten worden.


Heraanleg Alfred Ronsestraat ter hoogte van oude spoorwegovergang

Vanaf augustus 2016 wordt tijdens de komende maanden de Alfred Ronsestraat opnieuw aangelegd ter hoogte van de spoorwegovergang.

Oude Zeelaan eind september 2016 buiten gebruik voor doorgaand verkeer

Momenteel wordt de Oude Zeelaan (toegang naar Parkbegraafplaats) gebruikt als tijdelijke verbindingsweg tussen de grote rotonde van de Blankenbergse Steenweg (N371) en de nieuwe weg richting Herdersbrug.

De A11: gebouwd door mensen.

Hoewel er bij de aanleg van de A11 verbindingsweg veel en grote machines betrokken zijn, is het natuurlijk vooral mensenwerk. Deze maand praten we met Pieter Moerman van de divisie INFRA van ENGIE Fabricom.

Foto’s afbraak brug en inschuiven trogdekken onder tunnel

In het weekend van 16-17 april 2016 werd de oude brug van de Blankenbergse steenweg over de N31 opgebroken. De werken zijn vlot verlopen.

Een viaduct bouwen, hoe doe je dat?

De rubriek ‘Hoe doe je dat?’ toont op een eenvoudige manier hoe complexe constructies gebouwd worden. Dit keer zoomen we in op het viaduct dat tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal loopt. Een infographic illustreert de bouw van het viaduct in zes eenvoudige stappen.
<<  1 [2

Voor vlot en veilig verkeer in West-Vlaanderen